Изберете страница

Камерите за видеонаблюдение с вграден PIR сензор са сравнително непознати на широката публика.  Но те представяляват интересно решение за случаи, когато ни е необходима специализирана  детекция за движение и ни дават голяма яснота какво всъщност се случва на наблюдавания обект.

Какво всъщност представлява PIR сензорът?  PIR идва от словосъчетанието „passive infrared“ – „пасивен инфрачервен“ (сензор).  Това е датчик , който засича инфрачервената топлинна енергия, който телата на живите организми излъчват. Обозначението може също така да се срещне и като PID, което е съкращение на „passive infrared detector“- „пасивен инфрачервен детектор“.

Камерите за видеонаблюдение, снабдени с такъв вид сензори се използват за детекция на движение и биват наричани PIR камери, PID камери, камери с инфрачервен сензор за движение и по дуги начини. За разлика от обикновените камери, където движението се регистрира при сравняване на изображения и промяна на картината, то PIR камерите засичат промени в нивото на инфрачервеното лъчение и се задействат от тях. Тоест когато човек или друго живо същество премине в обсега на камерата, тя се задейства и регистрира движение.  Камерата може да бъде настроена да засича живи същества над определена големина, с цел да се избегне задействането при преминаване на дребни животни като гризачи , домашни животни, прелитащи птици и други.

Камерите за видеонаблюдение с вграден PIR сензор могат да се използват навсякъде, където ни е необходим подробен разбор на регистрираните събития- складови пространства, индустриални обекти, офис сгради и домове. Голямото им предимство е, че използвайки тях се избягва регистрирането и реагирането на събития като например паднал клон, прелетяло насекомо или просто сянка , променила местоположението си в резултат на движението на слънцето. Това спестява значително място на вашия хард диск и по-важното- спестява времеи спомага за концентрацията на персонала, ангажиран с охраната на вашия обект.

Предлагаме на Вашето внимание следните камери за видеонаблюдение с вграден PIR сензор на водещия световен  производител RaySharp:

 

  1. RaySharp RS-CH226MCG-TL-36W IP Pir камера с резолюция 2MP, двупосочна аудио връзка
  2. RaySharp RS-CA326NKB-28W-PIR 4 в 1 куполна 2 MP алармена камера вграден PIR детектор
  3. RaySharp RS-CA226NCG-28WPIR 4 в 1 булет алармена камера 2 MP
  4. RaySharp CH258MCG-TL-36PW IP Pir камера с резолюция 5MP, двупосочна аудио връзка, SD слот
Select your currency
BGN Български лев