Изберете страница

Тъмнината е удобно прикритие за крадци, вандали и други недобросъвестни лица. Когато използваме за видеонаблюдение обикновена камера  с инфрачервена подсветка през нощта ние получаваме черно-бял образ на хората, превозните средства и събитията като цяло, който не винаги е ясен, а много често е прекалено силно осветен или пък не е достатъчно добре осветен особено при по-нисък клас камери. В много от случаите използвайки обикновена камера с инфрачервена подсветка е трудно да получим детайлна картина при слабо или неосветени места.

В много случаи, обаче е жизнено важно да получим информация за дадени цветове. Например какъв е цветът на дрехите или косата на нарушител или цветът на някое неправомерно навлязло в периметъра превозно средство. Камерите с инфрачервена подсветка обаче могат да ни дадат картина само в черно-бяло. При случаи, когато ни е важно да знаем дадени цветове при регистрано събитие решението са камерите с технология Colorfull Starlight+ , която позволява на камерите да правят цветни видеозаписи дори при изключително слаба осветеност.

Какво представлява тази технология?

Камерите Nihon Colorfull Starlight+ са способни да ни дадат цветна картина при нощно виждане благодарение на две технологични нововъведения:  модерни обективи  F1.0 Super Aperture и  сензори SONY STARVIS CMOS  с технология за повишаване на светлочувствителността . Освен това камерите Nihon Colorfull  Starlight+ са снабдени с източник на реална светлина , който може да бъде включен при необходимост.

 

Обективите F1.0 Super Aperture са със специална технология, която позволява събирането на повече светлина с цел създаването на по-ярки образи. Те са способни да съберат до  4 пъти повече светлина в сравнение с обикновените обективи с   F1.6 Aperture  .

Високочувствителните сензори на камерите Nihon Colorfull Starlight+ на свой ред използват събраната от лещите светлина по много по-ефективен начин в сравнение със сензорите на обикновена камера. Те притежават самоадаптриращ се механизъм за намаляване на образния „шум“.

Сравнение на образа  в пълен мрак  между камера с Colorfull  Starlight+ технология и обикновена камера с инфрачервена подсветка за нощно виждане :

 

Къде биха били полезни камерите Nihon Colorfull Starlight+ ?

За виденонаблюдение на жилищни райони: около сгради , многофамилни домове или малки градски къщи с дворове, навсякъде, където има места с лоша осветеност, които биха представлявали опасност за сигурността . Този тип камери са подходящи за видеонаблюдение на стълбища , проходи между сгради, паркинги, градинки и други зле осветени райони. Камерите Nihon Colorfull Starlight+ дават възможност за безкомпромисно по яснота видеонаблюдение на рисковите пространства и гарантират сигурността на живущите и техните гости.

За видеонаблюдение на бизнеса:  с камерите Nihon Colorfull Starlight+ можете да наблюдавате   входове, изходи, слабо осветени вътрешни помещения, както и всякакви други представляващи опасност райони, като задни дворове, сутерени, отсеци  където се държат контейнерите за боклук или товаро-разтоварителни рампи. Също така намират чудесно приложение в нощни заведения, където традиционно е доста  приглушено осветлението и детайлното пълноцветно  изображение доста често е от голямо значение за сигурността.

 

Паркинги: обезпечаването на сигурността на местата за паркиране е трудна задача. Но благодарение на технологията Colorful Starlight+lвече нямате нужда от допълнително осветяване за да получите висококачествена пълноцветна картина при видеонаблюдение.  Светлината на камерите Nihon Colorfull Starlight+ е мека и не вреди на виждането на водачите на превозни средства. Благодарение на този тип камери можете да намалите разходите си и едновременно с това да си осигурите качествен образ на който ясно да различите цвета на дадено превозно средство или цвета на дрехите на нарушител.

Паркове и места за отдих: стратегически разположени камери Nihon Colorfull Starlight+ биха помогнали за намаляването на риска от инциденти на места като площадки за игра и спорт, пътеки за бягане и входовете към места за отдих, беседки и други. Меката и топла светлина на тези камери не дразни посетителите и ги кара да се чувстват в безопасност.

Авикам ООД предлага два основни модела камери с технологията Nihon Colorfull Starlight+. Това са:

NIHON NICD18-SL2-2MP  2 мегапикселна булет камера  с Фиксиран обектив: 3.6 mm и поддържаща стандарти AHD, TVI, CVI и Аналог. (линк)

NIHON NIRDH-SL2-2MP куполна вандалоустойчива камера  с фиксиран обектив: 3.6 mm и поддържаща стандарти AHD, TVI, CVI и Аналог. (линк)

 

И още нещо: True Wide Dynamic Range

Бихме искали да обърнем внимание и към друго голямо предимство на тези камери: това е технологията True WDR ( True Wide Dynamic Range ).  True WDR е сензорна технология, която позволява създаването на ясен и чист образ дори при силна насрещна светлина и при всякакви други условия на осветеност. Тя също така способства обезпечаването на правилна яркост, експозиция и контраст на изображението, с цел осигуряване на максимално добра яснота на изображението.

Тайната на True WDR е в заснемането на няколко кадъра с бавна скорост на затваряне на блендата и на няколко кадъра с бърза скорост на затваряне на блендата и комбинирането им в една обща рамка. По този начин се идентифицират различните нива на осветеност в образа и се изчистват преосветените и недоосветените пространства. Така се постига ясен и детайлен образ.

Камерите NIHON NICD18-SL2-2MP и NIHON NIRDH-SL2-2MP са с  WDR диапазон от 120dB, което позволява заснемането на чист и ясен образ при много силно осветление.

 

Сравнение между образа на камерите NIHON NICD18-SL2-2MP и NIHON NIRDH-SL2-2MP (горе)  и стандартна камера, която не разполага с  True WDR  технология ( долу) можете да видите на следното изображение:

 

 

Тези камери можете да разгледате и поръчате на нашия уебсайт, чрез електронната ни поща sales@avicam-bg.com  , или на телефон 02/8327084. Можете да ни намерите също така във Вайбър на номер 0885334438.

Select your currency
BGN Български лев