Изберете страница

Съгласно последната разпоредба по Правилника за акцизите и данъчните складове , чл. 47б, вече е необходимо в данъчните и акцизните складове да бъдат внедрени системи за видеонаблюдение способни за разпознаване на номера за идентификация на транспортните средства.
Също така системи за видеонаблюдение способни за разпознаване на номера за идентификация на транспортните средства се налагат да бъдат използвани в редица случаи за обезпечаването контрола на достъп до паркинги и гаражи, индустриални обекти и други места.
Разбира се, ние от Авикам ООД можем да предложим решение- това са LPR камерите на Milesight.

Milesight е високотехнологична международна компания специализирана в проектирането, разработването и производството на висок клас продукти за видеонаблюдение, включително мрежови камери, мрежови видеорекордери, софтуер и апликации предлагащи изключително качество на картината и надеждност.
Технологиите с бранда Milesight се прилагат в множество области в сферата на обезпечаването на сгради, училища, болници, индустриални и търговски обекти и множество други.
Компанията е сертифицирана по стандарта за качествоISO9001, а нейните продукти притежават сетрификатите CE, FCC, LVD, RoHS и други, което е доказателство, че технологиите с бранда Milesight отговарят на най-високите световни стандарти за качество и безопасност.
Технологиите Milesight поддържат ONVIF G/Q/S/T протоколи за свързване и са съвместими със широк спектър продукти на други компании. Milesight работи в тясно сътрудничество със VMS компании като Milestone, Mirasys, Arteco, Axxon, Genetec, Luxriot, 3VR, Network Optix, Video Insight, Digifort, CatHexis, Nuuvo, Digiever, Synology с цел постигане пълен интегритет между технологиите.

Какво преставлява технологията за разпознаване на автомобилни регистрационни номера?

 

Софтуерът за разпознаване на регистрационните номера на автомобили е технология, която използва оптично разпознаване на символите върху изображения с цел прочитане на автомобилни регистрационни номера и създаването на данни отнасящи се до местоположението на автомобила в даден момент. Софтуерът може да разпознава автоматично номерата от регистрационните табели на автомобилите и друга свързана информация, използвайки специализирана технология за проследяване на позицията на превозното средство и съответно регистрационната табела, сегментиране на символите и тяхното идентифициране.

Специални вградени алгоритми на технологията за разпознаване на автомобилни номера на Milesight компенсират насрещното светлинно заслепяване, скоростта на движещите се автомобили, метеорологичните условия и други фактори които влияят на контрола на трафика.

Автоматично разпознаване и предприемане на действия

Milesight LPR/ANPR е технология вградена в мрежовите камери с марката Milesight .Софтуерът автоматично засича и заснема регистрационните номера на автомобили в реално време. Технологията може да сравнява засечените автомобилни регистрационни номера с такива, въведени в предварително създаден и дефиниран списък и да предприема съответни действия- примерно подаване на алармен сигнал.

 

Как работи технологията за разпознаване на автомобилни номера?

 

Софтуерът за разпознаване на автомобилни номера на Milesight заснема видео или фото образи на регистрационните табели на автомобилите. Тези изображения преминават през серия алгоритми, които разпознават коя част от полученото изображение представлява регистрационна табела, след което преобразуват полученото изображение в първичен цифров текст, диференцират и идентифицират получените символи.

 

 

 

 

Усъвършенствани функции

 

Благодарение на вградената технология за анализ на изображения и видеозаписи мрежовите LPR/ANR камери на Milesight могат да засекат и разпознаят регистрационния номер на автомобил движещ се със скорост до 120 км/ч., като точността на идентифициране на автомобилния регистрационен номер надхвърля 95%.

LPR/ANR камерите на Milesight могат също така да се комбинират в система със технологии за компютърно генериране на изображения (CGI) и/или друг софтуер за управление и контрол на автомобили и превозни средства ( VMS).

 

Трафик контрол

Камерите със вграден софтуер за разпознаване на автомобилни номера на Milesight представляват перфектно решение на проблеми, свързани с контрола на трафика. LPR/ANPR камерите на Milesight засичат и записват номерата от регистрационните табели на автомобилите , като създадените по този начин записи и регистри могат да бъдат експортирани.

При създаден “черен” или “бял” списък в софтуера на камерите те могат да бъдат използвани за контрола на бариера – тоест да допускат влизането само на определени автомобили или да възпрепятстват достъпа на други моторни превозни средства.

Камерите могат да се използват за контрол на трафика, наблюдение на паркинги и контрол на входящите и изходящите автомобили.

 

Изисквания:

 

  1. За да бъде разпознат автомобилен регистрационен номер неговото изображение трябва да бъде по-голямо от 130 пиксела ширина.
  2. Автомобилният регистрационен номер трябва да бъде четим.
  3. Вертикалният ъгъл на камерата към автомобилния номер не трябва да бъде по-голям от 30 градуса.
  4. Хоризонталният ъгъл на камерата към автомобилния номер не трябва да бъде по-голям от 30 градуса.
  5. Ъгълът на наклон на автомобила не трябва да бъде по-голям от 5 градуса.

 

Примерни точки на приложение на камерите със вграден софтуер за разпознаване на автомобилни номера:

  1. Бизнес центрове
  2. Паркинги
  3. Междуградски пътища
  4. Градски пътища
  5. Точки за контрол на достъпа, портали и бариери

 

 

 

 

 

 

Select your currency
BGN Български лев
EUR Евро